Skip to main content

Tiedonhaun opas teekkareille

Teknillisten yliopistokirjastojen yhteinen tiedonhaun opas teekkareille

Tiedonhaun opas teekkareille

Tervetuloa, arvon teekkari.

Tämä tiedonhaun opas on suunniteltu juuri sinulle. Tämän oppaan avulla voit tutustua tieteellisen tiedonhaun periaatteisiin aina aiheen jäsentämisestä ja hakusanojen valinnasta tiedonlähteiden valintaan ja hakutulosten arviointiin. Kaikki nämä ovat arvokkaita taitoja, joiden hallinnasta on merkittävää etua niin opinnoissasi kuin myöhemmin työelämässä. Suosittelemme siis tutustumaan tähän oppaaseen huolella, sillä se kannattaa.

Opas on suunnattu erityisesti teekkareille, mutta se sopii myös muiden tieteenalojen opiskelijoiden käyttöön.

Opas on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä neljän eri korkeakoulun kirjaston (Aalto-yliopiston kirjasto, Lappeenrannan tiedekirjasto, Oulun yliopiston kirjasto, Tampereen teknillisen yliopiston kirjasto) kesken. Tämä näkyy oppaassa linkittäessämme kunkin kirjaston omiin aineistoihin, joten olethan tarkka ja valitset oman korkeakoulusi aineistot. Tietokantakohtaisia ohjeita löytyy eri yliopistokirjastojen omilta sivuilta.

Tämän sivun alareunasta löydät myös kunkin kirjaston yhteystiedot kysymyksiä ja kommentteja varten.

Onnea tiedonhakuun!

 

Yliopistokohtaisia ohjeita

Painettuja ja elektronisia aineistoja voi hakea Finna-tiedonhakupalvelun kautta.

E-aineistojen käyttöohjeita ja -ehtoja: http://libguides.aalto.fi/e-aineistot

Yhteydenotot: infolib@aalto.fi

Painettuja ja elektronisia aineistoja voi hakea LUT Finna - hakupalvelujen kautta. Käyttö omalla verkkotunnuksella ja salasanalla.

Yhteydenotot: kirjasto@lut.fi

Oulun yliopiston verkon ulkopuolelta pääset elektronisiin aineistoihin Oula-Finna -kokoelmatietokannasta ja Tiedonhaun tieteenalaoppaista kirjautumalla yliopiston tunnuksilla. Lisätietoa elektronisten aineistojen etäkäytöstä.

Yhteydenotot: kirjasto@oulu.fi

Painetut aineistot löytyvät Tutcat-tietokannasta https://tutcat.linneanet.fi. E-aineistojen käyttö Science Portin http://www.tut.fi/scienceport kautta. Tarvittaessa sinulta kysytään TTY:n intranet-tunnusta ja -salasanaa.

Yhteydenotot: kirjasto@tut.fi

Loading ...