Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

LAB Informaatiolukutaidon perusteet

LAB Primo

Painettu aineisto on järjestetty kirjaston hyllyihin sijaintitietojen mukaisesti. Jos kirjasta on saatavilla useita versiota, tarkemman sijaintitiedon näet klikkaamalla "See all versions" | "Katso kaikki versiot"

Kuvakaappaus LAB Primosta, josta ympyröity linkki "See all versions"

Kuvakaappaus LAB Primosta, jossa ympyröity saatavuustiedot

E-aineistoon johtavan linkin löydät "Available online" | "Saatavilla verkossa" tekstin alta. Linkki avaa aineiston tarkemmat tiedot ja linkit, joiden kautta aineisto on saatavilla. 

Kuvakaappaus LAB Primosta, jossa ympäröitynä available online linkki sekä tietokanta, josta aineistoon pääsee.

Google Scholar

Google Scholarissa mahdollinen kokotekstilinkki on nähtävillä sivun oikeassa reunassa. Joskus myös varsinainen aineistolinkki avaa kokotekstin, mutta välillä se ohjaa maksulliseen tietokantaan, vaikka kokoteksti olisi saatavissa esimerkiksi korkeakoulun julkaisuarkiston kautta. Google Scholarin kokotekstien paikantaminen

 

Google Scholarissa on myös aineistoa, jota ei ole saatavilla avoimesti verkossa. Voit tällöin hakea artikkelia LAB Primosta. 

HUOM! Google Scholarissa näkyy ajoittain kokotekstilinkin paikalla Fulltext - LAB UAS. Tällöin Google Scholar olettaa, että LAB ammattikorkeakoulu tilaa tätä aineistoa ja muodostaa siihen linkin. Tämä ei kuitenkaan ole sataprosenttisen varma, aina linkki ei toimi tai muodostu, vaikka aineisto olisikin käytössä.

Alternative Access

Jos etsimäsi artikkeli ei ole saatavilla kirjaston tietokannoista. ​Voit kokeilla seuraavia vaihtoehtoisia tapoja artikkelin hankkimiseksi: 
  • Etsi artikkeli avoimen julkaisun palveluista esim. Google Scholarista.
  • Tilaa artikkeli kirjaston kaukopalvelun kautta. 
  • Pyydä artikkeli suoraan tutkijalta, tai Twitterissä tunnisteella #CANIHAZPDF.
Lisätietoa alternative accessista, avoimista tiedejulkaisuista ja julkaisuarkistoista Avoin tiede ja TKI -oppaassa