Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

LAB Julkaisijan opas: Tutkijaprofiilit ja -verkostot : lisää näkyvyyttäsi!

Feeling invisible? Lisää tutkimuksesi näkyvyyttä verkossa erilaisten palveluiden avulla!

valokuva, jossa mies kurkistaa kirjan takaaPhoto: Andrés Þór  cc-by-sa -lisenssin logo

"Tieteellinen sosiaalinen media" ja julkaisuoikeudet

Kun kirjoitat artikkelin ja julkaiset sen lehdessä tai kirjassa, on sinulla sen jälkeen useampikin vaihtoehto parantaa tuotoksesi näkyvyyttä. Artikkelisi voidaan rinnakkaistallentaa Theseukseen, minkä lisäksi vaihtoehtona on hyödyntää niin sanottuja tieteellisen sosiaalisen median kanavia, joista tunnetuimpia ovat ResearchGate, Academia.edu ja Mendeley. Viimeksi mainittujen osalta monia tutkijoita askarruttaa kuitenkin se, saako artikkelin oikeasti tallentaa, milloin ja millaisena versiona. Näihin kysymyksiin voi olla yllättävän vaikeaa löytää yksiselitteistä vastausta.

Irene Ylösen artikkelissa käydään läpi eri kustantajien käytänteitä ja muutenkin tutustutaan tarkemmin tieteelliseen sosiaaliseen mediaan. Kannattaa lukea!

Tutkijaprofiilit

Tutkijaprofiileissa tutkijat voivat luoda henkilökohtaisen tunnisteen. Tunniste helpottaa tutkijoiden erottamista toisistaan ja ehkäisee nimiepäselvyyksistä johtuvia ongelmia.

Tutkijaverkostoja

Verkostoidu, jaa julkaisujasi, seuraa alasi uusinta tutkimusta, ylläpidä julkaisuluetteloasi.

Tutkijana somessa

Sosiaalinen media tuo myös tutkijan työhön uusia mahdollisuuksia: sen kautta voit verkostoitua, osallistua keskusteluun ja tuoda omaa työtäsi näkyväksi. Jotta somesta saa parhaat hyödyt irti, on sen eri kanaviin hyvä perehtyä ja toisaalta myös etukäteen pohtia, miten paljon niissä on valmis olemaan läsnä ja miten suhtautua, jos oma työ joutuukin someriepottelun kohteeksi.

Vastuullinen tiede -sivustolta löytyy hyviä artikkeleita tiedeviestinnästä, kannattaa tutustua! Alla niistä muutama poiminta.