Skip to main content

LAB Informaatiolukutaidon perusteet

Finnat

Painettu aineisto on järjestetty kirjaston hyllyihin sijaintitietojen mukaisesti. 

Finnan saatavuus listalta

E-aineistoon johtavan linkin löydät "Verkossa saatavilla" tekstin alta:

Finnan käyttö ekirjat

Kansainvälisten e-aineistojen haussa "Verkossa saatavilla" linkkejä voi olla useampia. Ellei ensimmäiseksi kokeilemasi linkki vie aineistoon, kokeile seuraavaa.

Finnan e-artikkelin saatavuus

Google Scholar

Google Scholarissa mahdollinen kokotekstilinkki on nähtävillä sivun vasemmassa reunassa. Joskus myös varsinainen aineistolinkki avaa kokotekstin, mutta välillä se ohjaa maksulliseen tietokantaan, vaikka kokoteksti olisi saatavissa esimerkiksi korkeakoulun julkaisuarkiston kautta. Google Scholarin kokotekstien paikantaminen

 

Google Scholarissa on myös aineistoa, jota ei ole saatavilla avoimesti verkossa. Voit tällöin hakea artikkelia Finnoista. 

HUOM! Google Scholarissa näkyy ajoittain kokotekstilinkin paikalla sfx@LAMKLUAS. Tällöin Google Scholar olettaa, että LAB ammattikorkeakoulu tilaa tätä aineistoa ja muodostaa siihen linkin. Tämä ei kuitenkaan ole sataprosenttisen varma, aina linkki ei toimi tai muodostu, vaikka aineisto olisikin käytössä.

Alternative Access

Jos etsimäsi artikkeli ei ole saatavilla kirjaston tietokannoista. ​Voit kokeilla seuraavia vaihtoehtoisia tapoja artikkelin hankkimiseksi: 
  • Etsi artikkeli avoimen julkaisun palveluista esim. Google Scholarista.
  • Tilaa artikkeli kirjaston kaukopalvelun kautta. 
  • Pyydä artikkeli suoraan tutkijalta, tai Twitterissä tunnisteella #CANIHAZPDF.
Lisätietoa alternative accessista, avoimista tiedejulkaisuista ja julkaisuarkistoista Avoin tiede ja TKI -oppaassa