Skip to Main Content

LUT-tiedekirjasto Lappeenranta: Tilat: Omatoimikäyttö

LUT-tiedekirjasto tarjoaa Lappeenrannassa LUTin ja LABin opiskelijoiden käyttöön erilaisia työtiloja.

Kirjaston käyttö omatoimisesti

LUT-tiedekirjaston tilat ovat asiakkaiden käytettävissä omatoimisesti palveluaikojen ulkopuolella.

Kaikilla asiakkailla on pääsy kirjastoon kampusten aukioloaikojen mukaan. LABin ja LUTin opiskelijat ja henkilökunta pääsevät kirjastoon kulunvalvonta-avaimella myös iltaisin ja viikonloppuisin. Omatoimikäyttäjät sitoutuvat noudattamaan kirjaston käyttö- ja lainaussääntöjen lisäksi kirjaston omatoimikäytön sääntöjä.

Omatoimikäytön säännöt

1. Tiedekirjaston tilat ovat LUTin ja LABin henkilökunnan ja opiskelijoiden käytettävissä aina kun kampukselle pääsee, mutta esim. juhlapyhien aikaan ja keskikesällä kirjaston omatoimikäyttöä voidaan rajoittaa. Omatoimikäytön rajoituksista ja sulkuajoista tiedotetaan kirjaston kotisivuilla ja palvelupisteessä sekä sisäänkäyntien yhteydessä.

2. Sisäänkirjautuminen kirjastoon tapahtuu kulunvalvonta-avaimella (ns. lutikka). Asiakas vastaa myös muiden sisään päästämiensä henkilöiden toiminnasta. Henkilöllisyys ja oikeus oleskeluun tilassa pitää pystyä pyydettäessä todistamaan vartijalle ja kirjaston henkilökunnalle. Vartija tekee pistokokeita omatoimiaikoina kirjastossa oleskelevien keskuudessa.

3. Kirjaston ryhmätyötilat on varattavissa käyttöön myös iltaisin ja viikonloppuisin, lukuun ottamatta ajanjaksoja, jolloin kirjaston tilat on kokonaan suljettuna.

4. Kirjasto on työskentelytila, jossa on huomioitava muut tilassa olevat:

  • Noudata äänivyöhykeohjeita, vältä äänenkäyttöä ja häiritsevää käytöstä erityisesti hiljaisissa työskentelytiloissa.
  • Jätä seuraavalle käyttäjälle siisti työskentelypaikka.
  • Noudata kirjaston käyttösääntöjä ja muita ohjeita.

5. Kirjaston tiloissa on tallentava kameravalvonta. Jos havaitaan tilojen tai laitteiden väärinkäyttöä, voidaan tilaan pääsy estää.

Häiriö- tai vaaratilanteessa soita numeroon 029 44 62669. Yliopistomestarit vastaavat arkisin klo 8-16, muina aikoina saat tiedon vartioinnin/kiinteistöhuollon numeroista.

Aukioloajat