Skip to Main Content

LUT Tekniikan tiedonlähteet

Scopus ja Web of Science

Tärkeimmät tieteellisessä tiedonhaussa käytettävät tietokannat ovat monitieteelliset Scopus ja Web of Science (WoS). Nämä tietokannat sisältävät tieteellisten julkaisujen bibliografisia tietoja, kuten tekijätiedot ja avainsanat sekä tiivistelmät. Tietokantoihin tallennetaan myös tiedot artikkelien lähdeluetteloista, jolloin näitä tietokantoja käyttämällä voi etsiä tietoa myös artikkeleihin kohdistuneista viittauksista muissa tieteellisissä artikkeleissa. Tämä auttaa arvioimaan artikkelin merkittävyyttä omalla alallaan.

Kummassakaan tietokannassa artikkelien kokotekstit eivät ole suoraan luettavissa, mutta tarjolla on useissa tapauksissa linkki kokotekstiin. Scopuksessa kokotekstit löytyvät Library catalogue painikkeen takaa. 

Google Scholar

Google Scholar on tieteelliseen tietoon ja yliopistojen ja tutkimuslaitosten omiin julkaisuihin keskittyvä hakukone. Kaikki Google Scholarin kautta löytyvä materiaali ei kuitenkaan ole avoimesti luettavissa.

Jotta pääset lukemaan LUTin kautta hankittuja aineistoja suoraan Scholarista, kannattaa LUT Primo linkittää Google Sholariin:

  • Klikkaa vasen ylävalikko auki ja valitse  Asetukset / Settings 
  • Klikkaa Kirjastolinkit / Library links
  • Kirjoita hakuun LUT University ja paina enter 
  • Valitse listalta LUT University - Fulltext - LUT University ja tallenna 

Kuvakaappaus Google Scholarin asetusten kirjastolinkkisivusta