Skip to Main Content

Opas uusille työntekijöille: Kirjaston käyttö

Kirjaston kokoelmien ja palveluiden esittely uusille työntekijöille

Kirjaston käyttö

Palveluajat ja yhteystiedot

  • Kirjaston palveluajat kannattaa tarkistaa kirjaston web-sivuilta, ne vaihtelevat yksiköittäin.
  • Henkilökunnalla on mahdollisuus käyttää kirjastoja omatoimisesti palveluaikojen ulkopuolella. Kun kirjaston ovet ovat lukossa, kulkukortilla/kulunvalvonta-avaimella pääsee sisään. Kesäisin ja juhlapyhien aikaan omatoimikäyttö saatetaan estää.
  • Yhteystiedot-sivulta löydät kirjastoyksiköiden katu- ja sähköpostiosoitteet sekä puhelinnumerot.

Kaukopalvelu

  • Jos tarvitset aineistoa, jota ei ole saatavilla LUT-tiedekirjastossa, voit tilata artikkelikopion tai kaukolainan.
  • Tilauksen voi tehdä sähköpostilla (kaukopalvelu@lut.fi) tai lomakkeella
  • Henkilökunnan työhön tai jatko-opintoihin liittyvä kaukopalvelu on maksutonta.

Maksut

  • Automaattiuusintojen takia henkilökunta-asiakkaalle ei kerry myöhästymismaksuja, mutta olet korvausvelvollinen, jos lainaamasi aineisto katoaa tai rikkoutuu. Palauta teokset, joita kirjasto pyytää sähköpostitse. Muista palauttaa kaikki lainasi työsuhteen päättyessä.

 

Varattu aineisto on noudettavissa, kun saat sähköpostiisi noutoilmoituksen. Jos tarvitsemasi tietoaineisto on saatavilla kirjastossa, saat sen nopeammin hakemalla sen itse Primon ilmoittamasta hyllystä kuin varaamalla ja odottamalla noutoilmoitusta. Muista lainata kaikki aineistot, jotka viet pois kirjastosta.

Varaus voi kohdistua myös toisessa kampuskirjastossa olevaan aineistoon. Varauksia postitetaan kirjastosta toiseen kahdesti viikossa.

Henkilökunnan lainat uusitaan automaattisesti, jos niihin ei ole varauksia. Kokonaislaina-aika vaihtelee noin vuodesta kahteen.

Kun saat kirjastosta sähköpostia ja sinua pyydetään palauttamaan lainasi, on teokseen toisen asiakkaan tekemä varaus tai teoksen kokonaislaina-aika on täyttynyt. Palauta laina kirjastoon viestin saatuasi. Tarvittaessa voit jättää siihen itsellesi varauksen ja varmistaa teoksen takaisinsaannin toisen asiakkaan palautettua sen. Mikäli muita varauksia ei ole, voit palautuksen jälkeen lainata teoksen uudelleen.

Henkilökuntaan kuuluvien asiakkaiden tiedot siirtyvät kirjaston asiakasrekisteriin automaattisesti eikä kirjaston asiakkaaksi tarvitse ilmoittautua erikseen. Kirjastokortti tarvitaan painetun aineiston lainaamiseen. Myös varattu aineisto pitää lainata ennen kuin sen vie pois kirjastosta.

Digitaalisen kirjastokortin saat ottamalla käyttöön kirjaston eLIB -sovelluksen. eLIB löytyy sovelluskaupasta nimellä ExLibris Library Mobile. eLIB-opas auttaa sovelluksen käyttöönotossa. 

LUT-tiedekirjasto

LUT-tiedekirjasto
Neuvonta kirjasto@lut.fi
Hankinta kirjasto.hankinnat@lut.fi