Skip to main content

Erilaisen oppijan opas: Vinkkejä

Vinkkejä lukemisesteisille

Tukea opintoihin

Oppilaitoksessasi työskentelee opintojen ohjaajia, tutoropettajia, erityisopettajia, opintoneuvojia, kuraattoreita tms., joiden tehtävänä on tukea sinua opinnoissasi. Ota tarvittaessa heihin yhteyttä!

Lahden AMK

Lahden ammattikorkeakoulun Respa-intrasta, LAMK Supportista löydät tiedot mm. erityisopettajan tarjoamasta tuesta oppimiseen ja opiskeluun liittyvissä asioissa sekä lisäksi vinkkejä älylaitteiden hyödyntämisestä ja erilaisista esteettömyyssovelluksista.
Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman löydät myös Respasta.

LUT-yliopisto
LUT yliopiston yhdenvertaisuussuunnitelmassa on huomioitu myös erilaiset oppijat. LUTissa on myös Menettelyohjeet esteettömän opiskelun edistämiseksi.

Uni-portaalista löytyy Laadukas opiskelu -sivusto, johon on kerätty linkkejä mm. oppimiseen vaikuttavista asioista. Intrassa on Erilaiset oppijat -sivu, jolle on koottu sekä yliopiston sisäisiä että muiden organisaatioiden linkkejä.

Saimaan AMK

Saimaan AMK:n opiskelijasivuilta löydät menettelyohjeet esteettömän opiskelun edistämiseksi. Ammattikorkeakoulun intrasta löytyy myös yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma.


Kirjallisuutta

Kirjastojemme kokoelmista löytyy kirjallisuutta lukihäiriöistä, erilaisista oppijoista yms. Voit hyödyntää vaikkapa näitä kirjoja: 

Apuvälinekeskus

Erilaisten oppijoiden liiton valtakunnallinen oppimisen apuvälinekeskus sijaitsee Helsingin keskustassa (Vilhonkatu 4). Keskukseen kerättyjä oppimisen apuvälineitä pääsee kokeilemaan ohjatusti ajanvarauksella. Myös apuvälinekeskuksen järjestämiin infotilaisuuksiin, webinaareihin ja koulutuksiin voi osallistua.

Apuvälinekeskuksen sivuille on koottu tarjolla olevia apuvälineitä moneen tarpeeseen, mm. lukemisen helpottamiseksi.

Yleisten kirjastojen äänikirjat

Etelä-Karjalan Heili-kirjastojen äänikirjat ja e-kirjat ovat myös käytettävissäsi. Palvelujen käyttöön tarvittavan kirjastokortin saat mistä tahansa Heili-kirjastosta henkilöllisyystodistuksesi esittämällä.

Lappeenrannan kaupunginkirjaston äänikirjat

Lappeenrannan kaupunginkirjaston e-aineistot