Uusimmat tutkimukset ja julkaisut löydät oman alasi tietokannoista. Tietokannoista voit hakea tiettyjä artikkeleja tai tehdä sanahakuja sinua kiinnostavasta aiheesta. Löydät laadukkaimmat artikkelit rajaamalla haun vertaisarvioituihin artikkeleihin. LAB Primossa voit rajata haun vertaisarvioituihin kausijulkaisuihin.
Scopus on monialainen tieteellinen tietokanta, josta voit etsiä artikkeita ja tarkastella mm. niiden saamia viittauksia ja saman kirjoittajan muita artikkeleita. Scopuksesta ei suoraan pääse lukemaan kokonaisia artikkeleita, mutta tarjolla on useissa tapauksissa linkki kokotekstiin Library catalogue painikkeen takaa.
Tieteellisiä lehtiä arvioidaan monin perustein, kuten tutkimuksellisen laadun, innovaatioiden ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden perusteella. Voit tutkia oman alasi arvostetuimpia lehtiä Scimago Journal & Country Rank -palvelun avulla. Tässä poimintoja korkeimmin arvioiduista terveysalan lehdistä, joihin LABilla on käyttöoikeus:
Eikö tarvitsemaasi kirjaa tai artikkelia löydy kirjaston kokoelmista? Voit tehdä hankintaehdotuksen tai tilata kirjan tai artikkelin toisesta kirjastosta kaukopalvelun kautta.
eHoitotyön taidot löytyvät rekisteröitymisesi jälkeen oman nimesi alla olevasta pudotusvalikosta, kun klikkaat siellä oppilaitoksesi nimeä. Palveluihin rekisteröidytään Sanoma Pron sivuilla.
1. Opettajan rekisteröitymisen ohje
2. Opiskelijan rekisteröitymisen ohje (opiskelijan pitää rekisteröityä henkilökohtaisesti)
Huom! Opettaja voi pyytää sähköpostitse (kirjasto@lut.fi) rekisteröitymistä varten tarvittavan tunnuskoodin.
LUT-tiedekirjaston tekemä opas eHoitotyön taidoista (sis. ohjeet tunnuksen luontiin)
Google Scholar on Googlen korkeakouluversio. Google Scholarin kautta löydät sekä lisensoitua että avoimesti saatavilla olevaa sisältöä. Kun artikkeli on maksumuurin takana, voit etsiä sitä LAB Primossa, jotta näet onko artikkeli kirjaston kautta saatavilla.