Terveysala: Tietoaineistot

Hoitotyö ja fysioterapia

Artikkelit

Uusimmat tutkimukset ja julkaisut löydät oman alasi tietokannoista. Tietokannoista voit hakea tiettyjä artikkeleja tai tehdä sanahakuja sinua kiinnostavasta aiheesta. Löydät laadukkaimmat artikkelit rajaamalla haun vertaisarvioituihin artikkeleihin. Vertaisarviointi-rajauksen voi tehdä Finnojen kansainvälisten e-aineistojen haussa sekä useissa muissa kansainvälisissä tietokannoissa.

OHJEITA | eHoitotyön taidot

eHoitotyön taidot löytyvät rekisteröitymisesi jälkeen oman nimesi alla olevasta pudotusvalikosta, kun klikkaat siellä oppilaitoksesi nimeä. Palveluihin rekisteröidytään Sanoma Pron sivuilla.

1.  Opettajan rekisteröitymisen ohje

2. Opiskelijan rekisteröitymisen ohje (opiskelijan pitää rekisteröityä henkilökohtaisesti)

Huom! Opettaja voi pyytää sähköpostitse (kirjasto@lut.fi) rekisteröitymistä varten tarvittavan tunnuskoodin.

Terveysalan kansainvälisiä tietokantoja

EBSCO Cinahl with full text EBSCO Cinahl with full text
The Joanna Briggs Institute EBP Database (JBI):  näyttöön perustuvaa tietoa kuten hoitosuosituksia ja järjestelmällisiä katsauksia The Joanna Briggs Institute EBP Database (JBI): näyttöön
perustuvaa tietoa kuten hoitosuosituksia ja järjestelmällisiä katsauksia
Cochrane Library (Terveysportti):
näyttöön perustuvaa tietoa: systemaattisia katsauksia (Cochrane reviews)
Cochrane Library (Terveysportti):
näyttöön perustuvaa tietoa: systemaattisia katsauksia (Cochrane reviews)
  • Pedro - Physiotherapy Evidence Database
  • Pubmed
    National Library of Medicinen ylläpitämä
    Medline -
    tietokannan käyttöliittymä,
    vapaasti käytettävissä

Huom! LABin opiskelijat voivat käyttää sekä Masto-Finnan että Saimia Finnan tietokantoja.

Monitieteisiä (myös terveysala) kansainvälisiä tietokantoja

Emerald Journals Emerald Journals
EBSCO Academic Search Elite EBSCO Academic Search Elite
Sage Journals Online Sage Premier

Kotimaista näyttöön perustuvaa tietoa

E-kirjoja

EBSCO eBook Academic Collection EBSCO eBook Academic Collection
Ellibs Library Ellibs Library
Oppiportin e-kirjat Oppiportin e-kirjat

HUOM! LAB opiskelijat voivat käyttää sekä Masto-Finnan että Saimia Finnan tietokantoja

Poimintoja Ebscon e-kirjakokoelmasta

Jäikö jotain puuttumaan?

Eikö tarvitsemaasi kirjaa tai artikkelia löydy kirjaston kokoelmista? Voit tehdä hankintaehdotuksen tai tilata kirjan tai artikkelin toisesta kirjastosta kaukopalvelun kautta.