Terveysala: Terveysportti ja Oppiportti

Hoitotyö ja fysioterapia

Korona-tietoisku

Verkkokurssi vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Millainen virus on korona? Miten korona-virusepidemia syntyi? Millaisia varotoimia potilaiden hoidossa käytetään?

Infektioiden torjunta -verkkokurssi

Verkkokurssilla ohjataan tehokkaaseen infektioiden torjuntaan ja kerrotaan hoitoon liittyvistä infektioista. Kurssin tavoitteena on lisätä tietoutta hoitoon liittyvistä infektioista ja niiden ehkäisystä omassa työssä.

Hyviä kohtaamisia terveydenhuollossa -verkkokurssi

Tällä kurssilla pohditaan vuorovaikutuksen merkitystä ja voimaa terveydenhuollossa, ja soveltavan filosofian näkökulman siihen tuo professori Esa Saarinen.

Linkki verkkokurssiin Oppiportissa.

Lääkelaskut haltuun -verkkokurssi

Sairaanhoitajille ja sairaanhoitajaopiskelijoille suunnatulla kurssilla käsitellään kerto- ja jakolaskuja, verrannon muodostamista, prosenttilaskuja ja yksikönmuunnoksia. Apuna toimivat asioita havainnollistavat videot. Kurssilla voit myös harjoitella lääkelaskujen laskemista ja saat opastusta niissä.

Terveysportti.fi

Terveysportti

Terveydenhuollon ammattilaisten päivittäistä työtä helpottava portaali, joka koostuu lukuisista eri tietokannoista, esim. Sairaanhoitajan tietokannat, Hoitotyön Pharmaca, Akuuttihoito ja Pitkäaikaissairaudet. Terveysportin etusivulla tummalla fontilla näkyvät tietokannat ovat LABin opiskelijoiden ja henkilöstön käytössä.
Palvelun tuottaa Kustannus Oy Duodecim.

Oppiportti

Lukuisia e-kirjoja, verkkokursseja ja laitekoulutuksia. Uusia verkkokursseja kuten Mielenterveyden edistäminen kouluterveydenhuollossa -koulutuskokonaisuus, Aktivoivat ohjausmenetelmät, Inhaloitavat lääkevalmisteet jne.

Suoritettujen verkkokurssien todistusten saaminen:

Todistusten saamiseen vaaditaan henkilökohtainen Duodecim-tili. Tilin pääsee luomaan menemällä LAB Primon kautta Oppiporttiin Haka-tunnistautumisen kautta. Tilin luominen: Oma Oppiportti -> Uusi käyttäjä. Omilla tunnuksilla voi sen jälkeen kirjautua suoraan Oppiporttiin ilman HAKA-tunnistautumista.

Ohjevideo henkilökohtaisten Duodecim-tunnusten luomiseen.

SPR - Suomen Punainen Risti

Elvytys-verkkokurssi

Koulutus sisältää painelu-puhalluselvytyksen sekä defibrillaattorin käytön elvytyksessä. Kurssilla kerrataan myös sydänpysähdystä ennakoivat oireet. Lisäksi elvytystilanteen johtaminen, työnjako ja kommunikaatio on huomioitu koulutuksessa.

Haavan hoito -koulutuskokonaisuus

Koulutuskokonaisuus koostuu kolmesta verkkokurssista:

• Haavojen ABC (Verkkokurssi)
  • Avoimen haavan paikallishoito (Verkkokurssi)
  • Estä painehaava (Verkkokurssi)

Linkki koulutuskokonaisuuteen Oppiportissa.

Turvallisen lääkehoidon ABC henkilökunnalle

Koulutuskokonaisuus koostuu kolmesta verkkokurssista: Turvallinen lääkehoito hoitotyössä, Kotihoidon lääkitysturvallisuus ja
Lääkehaitta - miten toimin?
Kurssit ovat käytännönläheisiä. Ne sisältävät yli 30 aktivoivaa potilastapauksiin liittyvää tehtävää ja 10 lyhyttä opetusvideota. Sisältö noudattaa STM:n Turvallinen lääkehoito -oppaan suosituksia, ja potilastapaukset ovat todellisista lääkehoitotilanteista.

Linkki koulutuskokonaisuuteen Oppiportissa.

TOIMIA-tietokanta

Poimintoja fysiatrian ja kuntoutuksen luentokokonaisuuksista Oppiportissa

• Alaselkäsairaudet