Skip to main content

LUTPub -julkaisuarkisto: Opinnäytetöiden tallennusohje

Opinnäytetöiden tallennusohje

Diplomityön, Pro gradu -tutkielman, kandidaatintyön, kandidaatintutkielman tai lisensiaatintutkimuksen tallentaminen LUTPubiin

Huomaa, että opinnäytetyösi näkyy LUTPubissa viimeistään kolmen (3) työpäivän sisällä tallennuksesi jälkeen. Opinnäytetyölläsi täytyy olla 1. tarkastajan antama julkaisulupa ja työn on oltava täysin valmis ennen tallennusta. Et voi vaihtaa etkä ottaa pois tallentamaasi työtä. Varmista ennen tallennusta, että olet muuttanut opinnäytetyösi yhdeksi PDF-tiedostoksi.

Huom! Mikäli tallennuksesi ei sisällä pdf-tiedostoa eli et hyväksy työsi julkaisua LUTPubissa, toimita yksi kappale kansiin sidottua opinnäytetyötäsi LUT opiskelijapalveluihin arvostelua varten.


1. Mene LUTPubiin ja kirjaudu sisään

Aloita menemällä LUTPubiin kirjaston etusivun kautta (Pikalinkit → LUTPub) tai tästä. Kirjaudu sisään "Omat tiedot" -kohdan "Kirjaudu sisään" -linkistä. Pyri tekemään tallennus saman istunnon aikana.

Valitse kirjautumistapa: HAKA login.


2. Valitse kokoelma

Valitse opinnäytetyötäsi vastaava kokoelma LUTPub-yhteisöstä. Älä tallenna opinnäytetyötäsi mihinkään muuhun kokoelmaan!

Tässä tallennusohjeessa tallennettava opinnäytetyö on diplomityö, joten tallennus etenee LUTPubissa "Diplomityöt ja Pro gradu -tutkielmat" -linkistä.


3. Tallenna kokoelmaan

Kun olet valinnut oikean kokoelman, klikkaa "Tallenna uutta aineistoa tähän kokoelmaan" -linkkiä.


4. Kuvaile julkaisu

Olet nyt edennyt opinnäytetyösi kuvailuun. Täytä opinnäytetyötäsi koskevat tiedot huolellisesti sivun lomakkeella. Julkaisun tallennusvaiheet näkyvät sivun yläreunassa.

Huom! Erikieliset tiivistelmät sijoitetaan omiin kenttiinsä. Jokainen avainsana sijoitetaan omaan kenttäänsä. Valitse myös työhösi liittyvä LUT:n strateginen painopistealue, voit valita myös useamman painopistealueen (Ctrl-näppäin pohjaan ja valinta). Osa kentistä on pakollisia ja ne on merkitty asteriskilla (*).


5. Embargo (salassapitoaika) Huom! Tämä kohta koskee vain luottamuksellisia (salaisia) töitä

Kuvailusivun lopussa näkyy embargon laukeamisajankohta ja sen määritteleminen. Embargolla tarkoitetaan luottamuksellisen opinnäytetyön vapautumisajankohtaa. Opinnäytetyösi voi olla luottamuksellinen vain, jos siitä on laadittu erillinen luottamuksellisuusselvitys. Ilmoita tarkka päivämäärä, mihin saakka opinnäytetyösi kokoteksti on luottamuksellinen. Salassapitoaika lasketaan opinnäytetyösi arvostelupäivämäärästä alkaen.

Jos opinnäytetyöllesi ei ole määritelty salassapitoaikaa, jätä embargo-kohta täyttämättä.


6. Lataa tiedosto

Lataa opinnäytetyösi yhtenä pdf-tiedostona tietokoneeltasi. 

Huom! Älä käytä tiedostonimessä pistettä tai erikoismerkkejä (~ ! @ # $ % ^ & * ( ) ` ; < > ? , [ ] { } ' " | ). Vältä ääkkösiä ja välilyöntejä, jos mahdollista. Nimeä tiedostosi seuraavalla tavalla: "tyyppi_sukunimi_etunimi.pdf". Esim. diplomityo_esimerkki_erkki.pdf.

Opinnäytetyösi on oltava tässä vaiheessa täysin valmis (kansituslupa). Jatka sitten eteenpäin painamalla Seuraava-painiketta.


7. Tarkista tiedot

Tarkista seuraavaksi, että olet varmasti ilmoittanut opinnäytetyötäsi koskevat tiedot oikein. Tarvittaessa voit korjata opinnäytetyötäsi koskevia tietoja tässä vaiheessa klikkaamalla "Korjaa jokin näistä". Kun tiedot on tarkistettu, klikkaa Lähetä julkaisu –painiketta.


8. Hyväksy lisenssi

Seuraavaksi sinun on hyväksyttävä julkaisulisenssi. Ilman julkaisulisenssin hyväksymistä et voi päättää tallennusta. Rastita ”Hyväksyn lisenssin” –kohta ja päätä tallennus "Tallenna" -painikkeesta.


9. Valmis

Opinnäytetyösi on nyt tallennettu LUTPubiin ja se on nyt kokoelman ylläpitäjien tarkastettavana. Sinulle tiedotetaan sähköpostitse, kun aineisto hyväksytään kokoelmaan tai jos sen käsittelyssä ilmenee ongelmia. Voit seurata käsittelyn kulkua "Tallennukset"-sivulla.