Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Primo: Suomeksi

Lainojen uusinta

Uusiaksesi lainasi Primossa kirjaudu sisään HAKA-tunnuksillasi tai kirjastokortillasi (vain ulkopuoliset asiakkaat). Kun olet sisäänkirjautuneena, klikkaa oikeassa yläkulmassa näkyvän nimesi vieressä olevaa nuolta ja valitse valikosta Lainat | My Loans. Jos lainan voi uusia sen vieressä näkyy uusinta-painike. 

Primossa ei lasketa uusimiskertoja, vaan lainoille annetaan kokonaislaina-aika, jonka sisällä lainat voi uusia, ellei niihin ole varauksia. Eräpäivä siirtyy uusimishetkestä 14 tai 28 vuorokauden päähän.

Lainaa ei voi uusia, jos kirjaan on varaus tai kokonaislaina-aika on täyttynyt.

Henkilökunnan lainat uusitaan automaattisesti, kun se on mahdollista.

Varaukset

LUT-tiedekirjaston painettuun kirja-aineistoon voi tehdä varauksia Primossa. Aloita varauksen teko kirjautumalla Primoon.

Etsi varattava teos, esim. kirjoittamalla kirjan nimi hakusanalaatikkoon. Hakusanalaatikon alla olevista alasvetovalikoista haun voi kohdistaa otsikkoon tms. Painetun teoksen tiedoissa oleva linkki "Saatavilla kirjastossa" avaa kirjan Saatavuus-tiedot, josta löytyy myös kohta "TEE VARAUS: Varaus".

Varaus-sanaa klikkaamalla pääsee valitsemaan noutopaikan, joka on varausta tehdessä ainoa pakollinen tieto. Vihreä Tee varaus -linkki viimeistelee varauksen.

Varaus on noudettavissa vasta, kun varauksen noutoilmoitus on saapunut sähköpostiin. Sähköpostiviestissä on varauksen noutokoodi, joka alkaa varaajan sukunimen ensimmäisillä kirjaimilla. Varattu aineisto on varaajien noutokoodin mukaan aakkosissa varausten noutohyllyssä viestissä ilmoitettuun päivään asti.

Oman varauksen voi ottaa hyllystä ja lainata automaatilla. Muut eivät pysty lainaamaan toiselle varattua kirjaa.

Varausta tehdessä ei tarvitse miettiä, onko kirja saatavana vai lainassa tai onko se Lahdessa vai Lappeenrannassa. Toisesta kaupungista varatun aineiston saapumiseen menee noin viikko.

Peru varauksesi Primossa Omat tiedot -osiossa, jos et enää tarvitse kirjaa, niin se vapautuu seuraavan asiakkaan käyttöön.

Kirjautuminen Primoon

LUTin ja LABin opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat Primoon korkeakoulun käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Muistathan käyttää LUT Primoa tai LAB Primoa.

Muut käyttäjät kirjautuvat Primoon kirjastokortin numerolla ja salasanalla. Kirjastokortin salasana ei ole siirtynyt Finnoista Primoon, joten sinun täytyy asettaa uusi salasana, kun kirjaudut ensimmäisen kerran. Kirjoita salasanakenttään joku merkki/merkkejä, tämä ohjaa sinut sivuille, jossa pääset lähettämään itsellesi linkin, josta pääset asettamaan salasanan. Jos järjestelmä ilmoittaa tässä kohtaa virheellisestä salasanasta tai mikäli olet unohtanut salasanan, ota yhteyttä kirjastoon ja salasanasi nollataan, jonka jälkeen pääset taas asettamaan uuden salasanan edellä mainitulla tavalla.

E-aineistot

E-aineistot ovat käytettävissä LUT Primossa ja LAB Primossa kirjautumisen (Haka login) jälkeen. 

Myöhästymismaksut

Myöhästymismaksut voi maksaa verkkopankissa Primon Omat tiedot -osiossa olevan Maksa maksut-linkin kautta. Pienin mahdollinen maksu verkkopankissa on 0,65€.

Lainakieltoraja on 15€.

Primo pikaopas

LUT ja LAB Primosta löydät LUT-tiedekirjaston painetut aineistot ja oman korkeakoulusi e-aineistot yhdellä haulla. Voit rajata hakutulosta oikean reunan valikon kautta esimerkiksi saatavuuden, kielen tai julkaisuvuoden mukaan.  

Muista hakupalveluista tutut fraasihaku "lainausmerkeillä", sanankatkaisu *-merkillä ja Boolen operaattorit AND ja OR toimivat LUTin ja LABin Primoissa.  

Tutustu myös järjestelmätoimittajan ohjeisiin

Omat tiedot

Kirjaudu sisään oikeassa yläkulmassa. Omissa tiedoissa voit uusia lainasi, tarkistaa varaustesi tilanteen tai maksaa myöhästymismaksuja. 

Kirjastokortti 

Kirjastokortti-kohdasta avautuu yleiskatsaus jossa näet yhdellä silmäyksellä omat asiakkuusstietosi. Voit siirtyä tarkastelemaan tarkemmin osioita lainat, varaukset, maksut, lainakiellot ja viestit sekä omat tiedot. 

Suosikit 

Suosikit -kohdasta pääset tarkastelemaan tallentamaisi hakutuloksia ja hakuja. Voit myös tilata sähköpostiisi uutuusvahdin tallentamistasi hauista.