Skip to main content

Primo: Suomeksi

Käyttökatko

Tiedekirjaston hakupalvelu ja kirjastojärjestelmä uudistuvat kesän aikana. Kirjaston palveluissa on käyttökatko 18.6. - 2.8. järjestelmäpäivityksen vuoksi. Käyttökatkon aikana aineiston lainaaminen, uusiminen, palauttaminen tai varaaminen ei ole mahdollista. Tiedekirjaston aineistot löytyvät uudesta Primosta osoitteesta primo.lut.fi 3.8. alkaen.

Lainaus ja uusinta

Keväällä lainatun tai uusitun aineiston eräpäivä on 7.9. Kevään poikkeustilanteen ja käyttökatkon ajalta ei kerry myöhästymismaksuja. 

Varaukset

LUT Finnassa, Saimia Finnassa ja Masto-Finnassa tehdyt varaukset siirtyvät automaattisesti uuteen järjestelmään. 

E-aineistot käyttökatkon aikana

E-aineistot ovat käytettävissä LUT Finnassa, Saimia Finnassa ja Masto-Finna 26.7. saakka. Tämän jälkeen e-aineistojen käytössä on viikon käyttökatko, jonka jälkeen e-aineistot ovat käytettävissä uusissa LUT ja LAB Primoissa elokuun alkupuolella. 

Kirjautuminen Primoon

LUTin ja LABin opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat Primoon korkeakoulun käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Muistathan käyttää LUT Primoa tai LAB Primoa.

Muut käyttäjät kirjautuvat Primoon kirjastokortin numerolla ja salasanalla. Kirjastokortin salasana ei ole siirtynyt Finnoista Primoon, joten sinun täytyy asettaa uusi salasana, kun kirjaudut ensimmäisen kerran. Kirjoita salasanakenttään joku merkki/merkkejä, tämä ohjaa sinut sivuille, jossa pääset lähettämään itsellesi linkin, josta pääset asettamaan salasanan. Jos järjestelmä ilmoittaa tässä kohtaa virheellisestä salasanasta tai mikäli olet unohtanut salasanan, ota yhteyttä kirjastoon ja salasanasi nollataan, jonka jälkeen pääset taas asettamaan uuden salasanan edellä mainitulla tavalla.

Myöhästymismaksut

Myöhästymismaksut voi maksaa verkkopankissa Primon Omat tiedot -osiossa olevan Maksa maksut-linkin kautta. 

Uusi lainakieltoraja on 15€.

Primo pikaopas

LUT ja LAB Primosta löydät LUT-tiedekirjaston painetut aineistot ja oman korkeakoulusi e-aineistot yhdellä haulla. Voit rajata hakutulosta oikean reunan valikon kautta esimerkiksi saatavuuden, kielen tai julkaisuvuoden mukaan.  

Finnoista tutut fraasihaku "lainausmerkeillä", sanankatkaisu *-merkillä ja Boolen operaattorit AND ja OR toimivat LUTin ja LABin Primoissa.  

Tutustu myös järjestelmätoimittajan ohjeisiin

Omat tiedot

Kirjaudu sisään oikeassa yläkulmassa. Omissa tiedoissa voit uusia lainasi, tarkistaa varaustesi tilanteen tai maksaa myöhästymismaksuja. 

Kirjastokortti 

Kirjastokortti-kohdasta avautuu yleiskatsaus jossa näet yhdellä silmäyksellä omat asiakkuusstietosi. Voit siirtyä tarkastelemaan tarkemmin osioita lainat, varaukset, maksut, lainakiellot ja viestit sekä omat tiedot. 

Suosikit 

Suosikit -kohdasta pääset tarkastelemaan tallentamaisi hakutuloksia ja hakuja. Voit myös tilata sähköpostiisi uutuusvahdin tallentamistasi hauista.