Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

LAB Informaatiolukutaidon perusteet

LAB Primo

LAB Primo on LUT-tiedekirjaston hakupalvelu, joka löytää painetut aineistot, sähköiset aineistot ja tietokannat yhdellä haulla.

Kirjautumalla (LABin käyttäjätunnuksella ja salasanalla eli ns.Haka-tunnistautumisella) sisään voit:

  • uusia lainasi
  • tehdä varauksia
  • tallentaa omat suosikkisi
  • tallentaa hakuja ja asettaa hakuvahdin

Lue lisää Primon käytöstä Primo-oppaasta.

Google Scholar

Google Scholar on Googlen korkeakouluopintoihin sopivan tiedon löytämiseen suunniteltu hakukone, joka keskittyy akateemisten julkaisujen ja korkeakoulujen tuottamien sisältöjen etsimiseen. Samalla näet myös, kuinka paljon artikkeliin on viitattu, eli kuinka paljon sitä on omalla alallaan käytetty uusien tutkimusten lähdeaineistona. Scholarin avulla voit myös tutkia yksittäisen kirjoittajan muita artikkeleita, ja sitä kuinka paljon hän ylipäätään on julkaissut tieteellisiä artikkeleita. Valitettavasti Google Scholarissa törmäät usein maksumuuriin, läheskään kaikki sitä kautta löytyvät aineistot eivät ole luettavissa ilman tietokantojen asiakkuuksia. Lue vinkkejä Google Scholarin hakuihin >

Katso myös: