Lähdemerkintojen tekemisen ohjeistus esimerkkeineen löytyy eLABista (AMK ja YAMK).
Lähdemerkintöjä varten tarvittavia tietoja löydät esimerkiksi LAB Primosta "Viite" kuvakkeen takaa, Harvard -muoto on lähinnä LABin omaa käytännettä. Muista kuitenkin muokata viittaus aina LABin käytänteiden mukaiseen muotoon!
Zotero on ilmainen viitteidenhallintaohjelma, jolla voit kerätä lähteidesi tiedot yhteen paikkaan ja jolla voit lisätä viittauksia ja lähdeluettelon tekstiisi. Ota Zotero käyttöön lataamalla Zotero standalone ja Zotero connector selaimen lisäosa Zoteron sivuilta ja tekemällä oman Zotero-tilin.
Zotero toimii Microsoft Wordin ja Google Docsin kanssa:
Kun olet tallentanut tyylitiedoston:
Tyyli on nyt asennettu ja valmiina käytettäväksi. Huomioi, että tyyli muotoilee viitteitä useimmin käytettyihin lähteisiin: kirja, luku kirjassa, lehtiartikkeli, Internet-lähde/verkkosivu, konferenssiesitelmä, standardi, laki tai säädös & opinnäyte. Jos käytät myös muita lähteitä, kirjoita viitteet niihin käsin viittausohjeiden mukaisesti. Tyyli poikkeaa pieniltä osin LABin AMK- & YAMK-ohjeiden tyylistä.
Jos huomaat viittauksessa jotain outoa, tarkista, täydennä ja korjaa tiedot Zoterossa, näin tiedot päivittyvät oikein myös tekstinkäsittelyohjelmaan.
Lue lisää Zotero-oppaasta
Tieteelliseen kirjoittamiseen ja hyvään tieteelliseen käytäntöön kuuluu lähteisiin viittaaminen. Tekijällä on tekijänoikeuteen perustuva oikeus tulla mainituksi niissä yhteyksissä, jossa heidän teoksiaan käytetään lähdemateriaalina. Lisäksi lähdeviittauksen osoittavat lukijalle, että olet perehtynyt aiheeseesi ja ne kertovat, mihin perustat väitteesi. Viitteet kertovat myös lukijalle millaista aineistoa (kirja, artikkeli, www-sivut, väitöskirja jne.) olet käyttänyt lähteenä.