Skip to Main Content

Usein kysytyt kysymykset

Kirjastokortti

LUTin ja LABin opiskelijat ja henkilökunta saavat digitaalisen kirjastokortin käyttöönsä lataamalla mobiililaitteelleen Ex Libris Library Mobile -sovelluksen ja kirjautumalla siihen sisään. eLIB-oppaasta löytyy ohjeita sovelluksen käyttöönottoon.
Ulkopuoliset asiakkaat täyttävät asiakastietolomakkeen ja noutavat fyysisen kirjastokortin palvelupisteestä. Henkilöllisyys pitää todistaa kortin noudon yhteydessä.
LUTin ja LABin opiskelijoiden ja henkilökunnan ei tarvitse täyttää asiakastietolomaketta, tiedot siirtyvät automaattisesti opiskelijatietojärjestelmistä (Sisu & Peppi). Ulkopuolisten asiakkaiden pitää täyttää asiakastietolomake.
Kirjaudu Primoon kirjastokorttisi numerolla ja aseta uusi salasana, kun kirjaudut ensimmäisen kerran. Kirjoita salasanakenttään joku merkki/merkkejä, tämä ohjaa sinut uudelle sivuille. Tältä sivulta pääset lähettämään itsellesi linkin, josta asetat salasanan. Jos järjestelmä ilmoittaa tässä kohtaa virheellisestä salasanasta tai mikäli olet unohtanut salasanan, ota yhteyttä kirjastoon (kirjasto.lappeenranta@lut.fi tai kirjasto.lahti@lut.fi) ja salasanasi nollataan, jonka jälkeen pääset taas asettamaan uuden salasanan edellä mainitulla tavalla.
Varmista, että olet oikeassa Primossa (LUT Primo / LAB Primo). LUTin ja LABin opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat Primoon korkeakoulun käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta. Jos kirjautuminen ei onnistu, tule käymään asiakaspalveluspisteessä aukioloaikana tai ota yhteyttä sähköpostiin (kirjasto.lappeenranta@lut.fi tai kirjasto.lahti@lut.fi).
Opiskelijoiden tiedot päivittyvät automaattisesti opiskelijatietojärjestelmistä (Sisu & Peppi), jos olet antanut luvan tietojesi siirtämiseen.
Voit ilmoittaa meille muuttuneet tietosi myös asiakastietolomakkeella.
Et voi. Painetun aineiston lainaamiseen tarvitset LUT-tiedekirjaston kirjastokortin.

Opiskelija tai henkilökunta

Lataa käyttöösi eLIB (Ex Libriksen Library Mobile) -mobiilisovellus. Saat käyttöösi sähköisen kirjastokortin. Jos haluat käyttöösi muovisen/perinteisen kirjastokortin, saat sen kirjastosta palveluaikana todistamalla henkilöllisyytesi esim. kuvallisella henkilökortilla.

Ulkopuoliset asiakkaat

Täytä etukäteen asiakastietolomake. Asiakastietosi lisätään kirjaston rekisteriin. Kirjastokortti aktivoidaan, kun tulet noutamaan korttia. Ota mukaan kuvallinen henkilökortti.