Skip to Main Content

Usein kysytyt kysymykset

Painetut kirjat ja lehdet

Voit kirjoittaa aiheen hakusanaksi Primoon, jossa haku tehdään oletuksena kaikista aineistoista, eli saat yhdellä haulla painetut ja sähköiset kirjat, lehdet, artikkelit, tietokannat, opinnäytteet ja muun aineiston. Voit rajata hakutulokset painettuihin aineistoihin valitsemalla Saatavilla kirjastossa -rajauksen, tai voit valita haluamasi kampuskirjaston Kirjasto-rajauksella.

Kirjastossa ollessasi voit hyödyntää hyllyluokituksia. Samaan aihepiiriin liittyvät kirjat ovat yleensä samassa hyllyluokassa. Lappeenrannan kampuskirjaston hyllyluokituksen löydät täältä ja Lahden kampuskirjaston hyllyluokituksen täältä.
Kyllä, molemmille kampuksille tulee muutamia paperisia sanomalehtiä, joita säilytetään kuluva ja edellinen kuukausi. Lappeenrannassa sanomalehdet löytyvät asiakaspalvelupisteen läheltä matalasta kaapistosta.
Lahdessa sanomalehdet ovat tilassa A126.
Painettujen sanomalehtien lisäksi voit kampuksella olessasi lukea sanomalehtiä ePress-palvelussa. ePress-palvelussa ei ole etäkäyttöä.
Lappeenrannassa uusimmat painetut aikakauslehdet löytyvät asiakaspalvelupisteen läheltä. Vanhemmat numerot sijaitsevat kirjaston 2.kerroksessa. Lehtiä ei lainata.
Lahdessa lehdet sijaitsevat lukusalissa A 126, vanhemmat vuosikerrat ovat varastossa ( kysy henkilökunnalta). Lehtiä voi myös lainata.
Kampuksella ollessasi voit lukea aikakauslehtiä eMagz-palvelussa - palvelussa ei ole etäkäyttöä.
Kansainvälisiä online-lehtiä löydät mm. Browzine palvelusta ja vastaavasti suomalaisia Journal.fi -palvelusta. Sekä Browzine että Journal.fi löytyvät Primosta hakemalla.
Lappeenrannassa kirjaston 2. kerroksesta, Lahdessa kysymällä asiakaspalvelusta.