Skip to Main Content

Usein kysytyt kysymykset

Palautus

Lainat palautetaan kirjastoon. Palauttaminen tapahtuu joko kirjastossa automaatilla tai palautuslaatikkoon. Lainat voi palauttaa myös postitse.

Kirjaston ollessa kiinni voit palauttaa lainasi myös palautuslaatikkoon. Lahdessa palautuslaatikko sijaitsee kiinteistön seinustalla hieman LABin pääovelta oikealle. Lappeenrannassa on palautuslaatikko ulkona ja palautusluukku kampuksen sisällä. Palautuslaatikko sijaitsee kirjaston 2. kerroksen ryhmätyötilojen sisäänkäynnin vieressä. Palautusluukku sijaitsee kirjaston pääsisäänkäynnin vieressä kirjaston aulassa.
Kyllä voit. Kunhan vain varmistat, että kyseessä on LUT-tiedekirjaston kirja ja palautat sen tiedekirjaston toimipisteeseen.
Voit omalla vastuullasi palauttaa kirjat myös postitse. Lainaajana olet vastuussa lainatusta aineistosta, kunnes se on palautunut kirjastoon. Molempien kampusten postiosoitteet löydät kirjaston kotisivuilta.
Kyllä, Lahdessa palautuslaatikko sijaitsee kiinteistön seinustalla hieman LABin pääovelta oikealle.
Lappeenrannassa on palautuslaatikko ulkona ja palautusluukku kampuksen sisällä. Palautuslaatikko sijaitsee kirjaston 2. kerroksen ryhmätyötilojen sisäänkäynnin vieressä. Palautusluukku sijaitsee kirjaston pääsisäänkäynnin vieressä kirjaston aulassa.
Kirja ei ole syystä tai toisesta rekistöröitynyt palautuneeksi. Ota aina yhteys kirjastoon asian selvittämiseksi. On hyvä ottaa huomioon että palautuslaatikoihin palautetut kirjat eivät palaudu heti, tyhjennämme ne kerran päivässä arkiaamuisin. Palautusautomaattiin palautetuista lainoista suosittelemme ottamaan aina kuitin palautuksesta. Tarkista myös ettet ole epähuomiossa palauttanut lainoja väärään kirjastoon.

Maksut

Myöhästymismaksut maksetaan Primossa Omat tiedot -kohdassa.
Kirjaudu Primoon ja maksa maksut verkkomaksuna. Jos summa on alle 0,65 euroa, voit maksaa maksut Lappeenrannan kampuskirjaston asiakaspalvelupisteessä sen aukioloaikana maksukortilla. Jos maksaminen ei onnistu, ota yhteyttä kirjastoon.
Järjestelmän tai verkkosivun käyttökatko tai muu tekninen häiriö uusimisyrityksen aikaan ei vapauta asiakasta myöhästymismaksujen maksamisesta. Tekniseksi häiriöksi luetaan myös erääntyvistä lainoista lähetettävä sähköposti tai muu sähköisin välinein lähetettävä ilmoitus, joka ei mene perille.
Ensimmäinen muistutus lähtee eräpäivästä seuraavana päivänä, toinen 14 vuorokautta eräpäivästä ja kolmas 28 vuorokautta eräpäivästä. Toisen kehotuksen jälkeen olet lainakiellossa, kunnes laina on palautettu. Kolmannessa palautuskehotuksessa varoitetaan myöhässä olevan aineiston siirtymisestä perintään.
Kyllä, sakkoa alkaa kertyä heti eräpäivän jälkeen aina 10 euroon saakka per laina.
Eräpäivästä 28 vrk myöhässä olevan aineiston perintä siirtyy perintätoimistolle. Kirjan korvausmaksu on vähintään 50 €. Lisäksi asiakas joutuu maksamaan kertyneet myöhästymismaksut ja perintätoimiston kulut. Korvausmaksua ei tarvitse maksaa, jos kirja palautetaan kirjastoon. Myöhästymismaksut ja perintäkulut on kuitenkin maksettava. Ennen perintään siirtymistä kirjasto lähettää muistutuskirjeen (Toinen palautuskehotus), jossa varoitetaan lainakiellosta, kolmannessa palautuskehotuksessa kerrotaan aineiston menevän perintään. Katso myöhästymismaksut kirjaston hinnastosta.
Kirjasto huolehtii kaikkien asiakkaiden tarpeista ja perii siksi takaisin kaikkia myöhästyneitä lainoja. Laina on ennalta sovitun ajan voimassa oleva sopimus, jonka umpeuduttua asiakkaalla on mahdollisuus uusia laina (ellei kirjaa ole varattu). Asiakkaan vastuulla on palauttaa lainansa kirjastoon, kun ei niitä enää tarvitse. Kirja voi olla haluttu, vaikkei siitä olisikaan tehty varausta.
Ei, henkilökunnan myöhässäolevista lainoista ei mene myöhästymismaksuja. Jos henkilökuntaan kuuluva on aiemmin rekisteröity kirjaston opiskelija- tai ulkopuoliseksi asiakkaaksi, kertyneet myöhästymismaksut säilyvät asiakastiedoissa, ellei niitä ole maksettu.
Myöhästymismaksut maksetaan Primossa verkkomaksuna. Lappeenrannassa maksut voi maksaa myös kirjastossa maksukortilla. Tilisiirto ei ole mahdollinen.
Lappeenrannan toimipisteessä tämä onnistuu korttimaksuna. Lahdessa maksaminen ei onnistu.
Voit maksaa myöhästymismaksut verkkomaksuna kirjautumalla Primoon. Valitse Oman tilin alta Maksut. Pienin verkossa maksettava summa on 0,65 euroa. Voit maksaa maksut myös maksukortilla asioidessasi kirjastossa Lappeenrannassa. Lahdessa on käytössä vain verkkomaksu. Kirjasto ei ota vastaan käteismaksuja. Emme laskuta pieniä maksuja vaan ne pitää maksaa verkkomaksuna tai Lappeenrannassa voit maksaa myös maksukortilla. Tilisiirto ei ole mahdollinen.
Pienin verkkomaksuna maksettava summa Primossa on 0,65€. Lappeenrannassa voit maksaa maksun myös maksukortilla asiakaspalvelupisteellä, Lahdessa tämä ei onnistu. Maksu voi jäädä odottamaan asiakastietoihisi ja sen voi maksaa myöhemmin jos maksuja kertyy lisää.