Skip to Main Content

Usein kysytyt kysymykset

Varaukset ja toisen kampuksen aineisto

Varaus tehdään Primossa. Muista valita noutopaikka.
Voit tehdä varauksia painettuihin kirjoihin ja lehtiin. Varauksen voi tehdä sekä lainassa olevaan että kirjastossa paikalla olevaan aineistoon. Lyhytlainoja, joissa on vuorokauden laina-aika ja Lappeenrannan lehtiä ei voi varata. Varausta ei myöskään voi tehdä sellaiseen teokseen, joka on itsellä jo lainassa.
Sinun kannattaa tehdä kirjasta varaus, sillä muutoin nykyinen lainaaja voi uusia kirjan. Laina voidaan palauttaa jo ennen eräpäivää, mutta myös vasta sen jälkeen.
Varaus odottaa noutohyllyssä 7 päivää. Kaukolainat pidetään varattuna eräpäivään asti.
Sinulle ilmoitetaan sähköpostilla, kun varauksesi on noudettavissa valitsemastasi noutopaikasta. Viestissä kerrotaan myös henkilökohtainen varaustunnuksesi. Varaukset on järjestetty aakkosiin varaustunnusten mukaan. Voit lainata vain sinulle varatun kirjan.
Viimeistä noutopäivää voidaan tarvittaessa siirtää. Ota yhteyttä kirjastoon viimeistään varauksen viimeisenä noutopäivänä. Voit myös pyytää valitsemaasi henkilöä noutamaan varauksen puolestasi.
Voi, jos annat hänelle varaustunnuksesi ja kirjastokorttisi. Varaukset noudetaan itsepalveluhyllystä, josta ne löytyvät varaustunnuksellasi. Varauksen noutaja tarvitsee kirjastokorttisi lainatakseen varatut kirjat lainausautomaatilla. Muista, että olet itse vastuussa kaikesta kirjastokortillasi lainatusta aineistosta.
Jos et anna kirjastokorttiasi henkilölle mukaan, ilmoita kirjastoon etukäteen, kuka noutaa varauksesi. Valtuuttamasi henkilön pitäisi siinä tapauksessa lainata kirja asiakaspalveluaikana tiskistä, sillä varattua kirjaa ei voi lainata toisen henkilön kirjastokortilla. Valtuutetun henkilön pitää ottaa mukaansa henkilöllisyystodistus.
Varauksen tekeminen on maksutonta.
Tee varaus Primossa kirjaan, jonka haluaisit lainata. Valitse noutopaikaksi oman kampuksesi kirjasto. Kun saat sähköpostiisi viestin, jossa kerrotaan varauksen saapuneen, voit tulla kirjastoon noutamaan ja lainaamaan varauksesi.