EBSCOn Academic Collection on monitieteellinen e-kirjatietokanta. Kokoelma päivittyy muutaman kerran vuodessa ja kokoelmaan tulee lisää e-kirjoja, mutta siitä myös poistuu kirjoja (tämä on hyvä huomioida oppikirjaa valittaessa).
| Lue | Lue e-kirjaa EBSCOn palvelussa valitsemalla PDF Full Text tai EPUB Full Text -linkki. Kirja sulkeutuu automaattisesti, jos sitä ei lueta 30 minuuttiin. |
| Lataa |
Lataamiseen tarvitset
Kaikkia kirjoja ei voi ladata. |
| Kuuntele | Selaimen ruudunlukuohjelma ei toimi kaikissa EBSCOn e-kirjoissa. Ruudunlukuohjelman käyttäjän kannattaa ladata kirja omalle laitteelle EPUB- tai PDF-muodossa. |
| Tulosta |
Kirjan tiedoista näet, kuinka monta sivua on mahdollista tulostaa (Print pages). Tulostaminen on sallittu vain omaan henkilökohtaiseen käyttöön. |
| Mobiilikäyttö | EBSCO Mobile app: voit ladata ja lukea kirjoja sovelluksen kautta ilman Adobe ID:tä. EBSCO Mobile löytyy sovelluskaupasta. Tarvitset henkilökohtaisen EBSCO-tunnukset käyttääksesi sovellusta. EBSCO guidance for the app EBSCO Mobile App - Quick Start Guide |
| Henkilökohtainen tunnus |
Luodaksesi henkilökohtaisen EBSCO-tunnukset kirjaudu EBSCOon LUT Primon tai LAB Primon tietokantalinkistä (hae tietokantahaulla "EBSCO - eBook Academic Collection"). Tietokannan oikeasta yläkulmasta löytyy Sign in -painike, jonka kautta voit luoda oman tunnuksen tai kirjautua palveluun EBSCO-tunnuksellasi. Huom! Henkilökohtainen tunnus vanhenee 6 kk jälkeen, käyttäjän tulee kirjautua EBSCOon LUT Primon tai LAB Primon kautta, jotta EBSCO voi varmentaa käyttöoikeutesi aineistoon. |
EBSCO eBook Academic Collection LUT Primossa ja LAB Primossa.
Oheita e-ainestojen käyttöön löytyy oppaasta Apua e-ainestojen käyttöön.
E-ainestojen käyttöehdot löytyvät oppaasta Terms of use for e-resources.
Tiedekirjaston kaikki oppaat löydät täältä.
EBSCO Academic Collection includes multidisciplinary e-books. The collection is updated couple times a year and new titles are added. Also books are prediocally removed (good to notice if the title is a text book).
|
Read |
You can read the e-books online in EBSCO´s own reader. Or you can click PDF Full Text or EPUB Full Text. |
|
Load |
Downloading requires:
All titles cannot be downloaded. |
| Lísten | The browser´s Read Aloud does not work in all EBSCO e-books. Download the book to your own device in EPUB or PDF format to use Read Aloud. |
|
|
Printing for personal use is mostly allowed. Printing and downloading limits differ by the title; the limits are seen in the platform. When printing online, the text must be in PDF-format. |
|
Mobile use |
EBSCO Mobile app: you can load and read e-books without an Adobe ID. |
|
Personal account |
To create a personal account to EBSCO, first find "EBSCO eBook Academic Collection" from LUT Primo or LAB Primo. Enter to the platform using your university´s Haka log in. When signed in, click the Sign in -button on the right, top corner. Now you can create your own EBSCO account. Please note that the personal account expires in 6 months and to active it again, you must sign in to EBSCO from LUT Primo or LAB Primo, so EBSCO can verify that you are still part of the academic community with LUT or LAB credentials. |
Apua e-ainestojen käyttöön Guidance how to use e-resources (in Finnish).
All Academic Library´s guides.