Tietokantatietueita on kolmenlaisia: Aggregator package, Database ja Selective package. Aggregator ja Selective packaget tulevat yleensä Community Zonelta. Databaset ovat paikallisia tietueita (itse luetteloitu tietue Almassa).
Paina Edit Collection
Electronic Collection Editor -> Electronic Collection Description
Public name (overwrite) - kirjoitetaan LUTin / LABin käyttämä nimi palvelulle, nimi näkyy Primossa Full text availability -linkkinä
Esim. Wiley Online Library (LUT)
Esim. EBSCO - Academic Search Elite (LAB)
- Muita kohtia välilehdeltä ei täytetä
Electronic Collection Editor -> General
Interfacename (override): valitse oikea Interface-name listasta (nimet tulevat Vendor-tietueista, jotka tehdään hankinnan puolella kun tulee uusia tietokantoja)
- Muita kohtia välilehdeltä ei täytetä
Electronic Collection Editor -> Additional (ks. kuva alempaa)
Level URL: lisätään URL, jos tietokanta on database-tyyppinen
Is free? (oletuksena ilmeisesti Not free, joka ok)
Proxy enabled: Yes
Valitse proxy: LUT proxy tai LAB proxy (Huom. OA-tietokantoihin ei laiteta proxya päälle)
Additional descriptive information: sisältää tietokannan bib-tietueen, joka tulee CZ:lta aktivoinnin yhteydessä
- Muita kohtia välilehdeltä ei täytetä
Electronic Collection Editor -> Notes
Ei tule notes-tietoja (esim. access-tieto tulee Group Settingsiin)
Electronic Collection Editor -> Group Settings
Lisää käyttäjäryhmä Add Settings For Group-kohdasta
Avautuu Available For Information -ikkuna
Group: valitse LUT tai LAB
Electronic Collection Proxy enabled: valitse Yes, jos tilattu tietokanta (jos OA, vastataan No)
Electronic Collection Proxy selected: valitse LUT proxy tai LAB proxy (jos OA, jätetään tyhjäksi ja alla olevia kohtia EI täytetä)
Public name: Ei lisätä mitään
Authentication note: Lisätään teksti: Terms of use: https://libguides.lut.fi/terms/xxxx (kopioi oikea osoite kyseisestä guidesta)
Public note: Access via LUT user account. / Access via LAB user account.
JOS tietokanta on Selective package ja CZ:lta, jatka ohjeeseen CDI-aktivointi Selective ja Aggregator packageissa (CZ)
Muista painaa Save!
Electronic Collection Editor -> CDI
CDI Instutution Settings -laatikko, uutta tietokantaa aktivoitaessa
CDI Search activation status: Active
We subscribe to only some titles is this collection: valitse sopiva vaihtoehto
CDI-only full text activation: raksi, jos halutaan vain kokotekstit Primoon
Do not show as Full Text available in CDI even if activate in Alma: Ei ruksia
Local notes: ei lisätä tekstiä
CDI Group Settings -laatikko
CDI Group Settings: täydennä samat tiedot kuin aiemmin:
Group: LUT tai LAB
CDI Search activation status: Active
CDI-only full text activation: ruksi, jos aiemminkin laitettu ruksi (yläpuolen kohta)
We subscribe to only some titles in this collection: Yes
Do not show... jätetään raksimatta
Muista painaa Save!
Hae tietokanta -> Käsiteltävän tietokannan kohdalta: Kolme pistettä -> Edit Service
Electronic Service Editor -> Activation
Service Activation Status: Available
Autoactive new portfolios...: Tarkista tieto esim. FinELibin sivuilta (aktivoituuko uudet nimekkeet vai ei)
- Muita kohtia välilehdeltä ei täytetä
Electronic Service Editor -> Service Description - ei muutoksia
Electronic Service Editor -> Linking
Tarkista asetukset (suurin osa tulee CZ:lta)
Service is free? Tarkista (OA:ssa free, tilatuissa Not Free)
Proxy enabled: valitse Yes
Proxy selected: valitse LUT proxy tai LAB proxy
Electronic Service Editor -> Portfolios
Tarkista onko aktivoidut lehdet ok (esim. lukumäärä vastaako tilattua määrää).
Coverage-aikojen muokkaus tapahtuu lehden kohdalta kolmesta pisteestä (...) Edit-kohdasta.
Electronic Service Editor -> Notes
Ei täytetä mitään
Electronic Service Editor -> Group settings
Tarkista, että group on oikea (LUT tai LAB).
Edit collection ->
Electronic Collection Editor -> Additional-välilehti
Lisättävä: Proxy enabled ja Proxy selected: LUT proxy tai LAB proxy
