Skip to Main Content

LUT Saatavuuspalvelut - sisäinen opas

Organisaation merkitseminen - 23.8.2021

Tämä lisätään kaikkiin e-kirjabibbeihin, jotta aineisto ei päädy Finna.fi:hin:
 

b-kenttään e-kirja-alustan nimi.

E-kirjan lisätilaus - 23.8.2021

E-kirjan tavallinen POL lisää uuden porftolion, joten käytetään Order without inventory -tilausta, esim. Ellibsistä uudelleen ostettaviin teoksiin.

 
 

 

 

Täytä Pricing, Quantity of Pricing.
Tarkista/täytä Funding ja Reporting code + Secondary Reporting Code.
Tee tilaus Order now -nappulalla.
 

LIITÄ uusi tekemäsi hankintatietue e-kirjan portfolioon (30.9.2022 alkaen)

Etsi portfolio -> Edit -> mene Acquisition-välilehdelle -> paina Add Additional PO Line -> Etsi haulla tekemäsi Order without inventory -hankintatietue (voi hakea POL-numerolla tai vaikka ISBN:llä/tiedolla, jonka olet hankintatietueen heading-kenttiin lisännyt.

Muista tallentaa hankintatietue Save-nappulasta.

 

Portfolioiden URL-kenttien muoto - 9.8.2023

Alma Talent Bisneskirjasto (LUT & LAB)
https://bisneskirjasto.almatalent.fi/teos/BAXBBXATBBFED#

Alma Talent Verkkokirjahylly (LUT & LAB)
https://verkkokirjahylly.almatalent.fi/teos/JAIBJXDTEB#

EBSCOhost-LUT - Kirjat ostetaan LUTin alustalta, samalla LABille
EBSCOhost-LAB

http://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=nlebk&AN=3077627&site=ehost-live

EBook Library (LUT/LAB) Kirjat ostetaan lut-lab-alustalta, molemmille tehdään OMA portfolio omaan kokoelmaan (lut/lab-ebooks):
https://ebookcentral.proquest.com/lib/lut/detail.action?docID=
https://ebookcentral.proquest.com/lib/lab-ebooks/detail.action?docID=

Edita Digikirjasto (LUT /LAB) Molemmille tehtävä omat portfoliot EzProxy-osoitteen kera
https://ezproxy.saimia.fi/login?url=https://shop.edita.fi/digikirja/37-7162-1#
https://ezproxy.cc.lut.fi/login?url=https://shop.edita.fi/digikirja/37-7162-1#

Ellibs (LUT & LAB) Ei proxy-aktivointia
https://www.ellibslibrary.com/lut/xxx (xxx on ISBN-numero)

VLe Books (LUT, LAB)
https://www.vlebooks.com/vleweb/product/openreader?id=LUT&accId=9158005&isbn=9780749475437&uid=%5Eu
 

Kauppakamari Ammattikirjasto (LUT & LAB)
https://kauppakamaritieto.fi/ammattikirjasto/teos/aikaansaajan-asenne-2017

IOP (LUT)

https://doi.org/10.1088/978-1-6817-4621-0
https://doi.org/10.1088/
https://iopscience.iop.org/book/978-0-7503-1173-1
https://iopscience.iop.org/book/edit/978-0-7503-1173-1
https://iopscience.iop.org/book/mono/978-0-7503-2336-9

Vital Source (LUT)
https://bc.vitalsource.com/tenants/lappeenranta_tech_uni/libraries?bookmeta_vbid=VBIDOFBOOK (korvaa VBIDOFBOOK kirjan numerolla ISBN/identifier)

Oppiportti (LAB)
https://www.oppiportti.fi/op/ags00263/do

Bloomsbury
https://www.bloomsburyvisualarts.com/encyclopedia?docid=b-

SRMO (LUT, LAB)
http://dx.doi.org/10.4135/9781412991452


Proxyt

https://ezproxy.saimia.fi/login?url=
https://ezproxy.cc.lut.fi/login?url=

 

VANHAA

Vanhaa EBLää
(https://lut.ebookcentral.proquest.com/patron/FullRecord.aspx?p=1775947 (loppu on kirjan ID))
(vanha tapa: http://lut.eblib.com/patron/FullRecord.aspx?p=1113482)

Vanhaa Ellibsiä
Vanha tapa http://library.ellibs.com/login/?library=135&book=xxxxxxxx&language=fi ei toimi)

Springer eBooks (LUT)(bibit, uudet community zonelta 2020 alkaen)
http://dx.doi.org//10.1007/3-540-48184-2

Local collection - uusi olemassa olevin portfolioin 17.11.21

Selective package (e-lehdet/e-kirjat)
Tietokantabib ja sopiva setti portfolioita lähtökohtana. Portfoliot liitetään Selective packageen (ei Database-muotoiseen collectioniin).

Uuden collectionin tekeminen
Resources -> Add Local Collection -> Lisää public name (jonka perässä organisaatio suluissa), paina Save and Continue.

Muokkaa Service-tason tietoja (mutta älä lisää esim. User groupeja, kun ne kannattaa laittaa Collection-tasolle) ja tallenna. Siirryt Collection -tasolle. Electronic Collection -> Edit Collection -> Välilehti Additional -> Service -> Add local service -> Edit ->
Activation-välilehti: Available
Portfolios -> Add -> Add from set -> Valitse sopiva set ja odottele portfolioiden ilmestymistä (käy eri välilehdellä ja tule takaisin)
Group settings -> Pitäisi olla Inherited from Collection, jos group sinne laitettu
Save!

Etsi nimekkeet Electronic title -haulla ja tee uudelleenindeksointi.

Local collection - Uudelleen indeksointi / Database relculate - 23.8.2021

Lee:

The indexing hasn't been triggered when a group change has been made against a collection. A fix is currently under development, but in the meantime indexing was forced by creating a set of the affected records in Alma. The search parameters I used for the set were:

Electronic titles > Electronic collection name | contains keywords | Ebscoharjoitus

The job called ""Recalculate Local Resource Types Job" was then run against the set. A few minutes later the record was indexed and appeared correctly.

--

Electronic Collections / Advanced Search
Electronic Collection Type = Databases

Export the search result to Excel
Remove all columns except for column MMS ID
Save the file and use it as input to an itemized set (All titles)

Use the set as input to the recalculate job

Kirjan bib Community Zonelta 17.11.21

1. Tarkista onko teosta jo olemassa omissa kokoelmissa (All titles-haku). Muuta haun kohteeksi Community Zone.

2. Paina kirjan otsikkoa CZ:lla, valitse oikeasta yläreunasta Copy. Bib kopioituu omaan tietokantaan.

3. Etsi kirja Institution zonelta (CZ jää oletukseksi, joten muista vaihtaa haun kohde).

4. Paina order ja tee tilaus, käytä mahdollisia templateja apunasi.

5. (hankintatietueessa) Tee kirjan aktivointi samalla ja muistan liittää se oikeaan kokoelmaan. Kokoelma- ja user groupit periytyvät kokoelmasta, joten portfolioon ei tarvitse lisätä noteseja tms. Valitse hankintatietueessa

6. (hankintatietueessa)  Access Model -kohtaan sopiva hankintamalli.

7. (hankintatietueessa) Vendor informationin E-activation due after ordering (days) on oletuksena 30, muuta se nollaksi.

8. (hankintatietueessa) Täytä hinta. Täytä myös muut kohdat, jos et käytä templatea.

9. Order now.

Uusiin bibbeihin lisätään 040-kenttään FI-LUT.