Julkaisutiedonkeruuseen ilmoitetuista ja hyväksytyistä julkaisuista kertyy LABille julkaisupisteitä, ja näistä julkaisuista maksetaan palkkiot myös kirjoittajille.
Julkaisutiedonkeruuseen hyväksytään julkaisut, joissa vähintään yksi tekijöistä on työsuhteessa LABiin. Tämän affiliaation tulee olla julkaisussa näkyvillä. Julkaisun tulee myös perustua tekijän asiantuntijuuteen ja LABissa tehtävään työhön. Sähköisten julkaisujen osalta on hyvä huomioida, että julkaisulla pitää olla toimituskunta - esimerkiksi henkilökohtaisessa blogissa julkaistut kirjoitukset eivät siis kelpaa.
Tarkemmat ohjeet löydät tämän oppaan välilehdeltä Ohjeet julkaisutietojen ilmoittamiseen ja rinnakkaisjulkaisemiseen. Julkaisupalkkioista puolestaan löytyy lisätietoa LABin intrasta kohdasta TKI -> LAB Julkaisut (vaatii kirjautumisen).
Haluaisitko tuoda omaa osaamistasi esille, vaikkapa kertomalla opintoihin liittyvästä projektista tai opinnäytetyöprosessistasi? Jäikö opinnäytetyöstä jotain sanomatta? Kirjoita yhdessä opettajan kanssa artikkeli!
Artikkelin kirjoittaminen on mielenkiintoinen prosessi sekä opettajalle että opiskelijalle ja tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden oman asiantuntijuuden kehittämiseen myös yhteiskirjoittamisen avulla.
Hienoa, että olet päättänyt tarttua kynään! Ennen kuin aloitat varsinaisen kirjoittamisen, on hyvä miettiä muutama perusasia, jotta sinulla on selkeät suuntaviivat ohjaamaan kirjoittamista.
Mitä olet kertomassa?
Kenelle olet kertomassa?
Missä olet kertomassa?
Muista, että kukaan ei ole seppä syntyessään - kirjoittajaksi ei tulla, sellaiseksi ryhdytään!
Artikkelin otsikko
Ingressi
Leipäteksti
Muista väliotsikot
Keskusteluosion merkittävyys
Oikeakielisyys
Lähdeviittaus ja lähdeluettelo
Kirjoittamisen lisäksi hankkeiden tuloksista voi kertoa myös esimerkiksi videoina. Nämäkin kannattaa suunnitella ja tehdä niin, että ne voidaan ilmoittaa julkaisutiedonkeruuseen. Seuraavilla vinkeillä pääset hyvään alkuun: