Opinnäytetöiden julkaisutarkistus LAB

Theseus-tallentaminen opiskeluiden päättymisen jälkeen

Toisinaan kirjastoon tulee sähköposti entiseltä opiskelijalta, jonka opinnäytetyö on useimmiten toimeksiantajan toiveesta jäänyt tallentamatta Theseukseen ennen valmistumista. Nyt entinen opiskelijamme haluaisi tallentaa työn Theseukseen ja kysyy miten se onnistuu. Kirjasto ei tallenna töitä kenenkään puolesta Theseukseen, koska osa tallennusta on julkaisulisenssin hyväksyminen ja tekijänoikeuslisenssin valinta vaan ex-opiskelijallemme anotaan tietohallinnosta väliaikainen käyttäjätunnus työn tallentamista varten.

Kannattaa vastata opiskelijan viestiin kertomalla hänelle, että anomme hänelle väliaikaisen tunnuksen tallentamiseen, mutta sitä ennen haluamme

• varmistaa mistä sähköpostiosoitteesta opiskelijan varmasti tavoittaa
  • pyydetään samalla opinnäytetyön pdf-tiedosto julkaisutarkistukseen
    • mikäli jotain korjaamistarvetta on, se ehditään hoitaa kuntoon ennen Theseukseen tallentamista
      • väliaikainen käyttäjätunnus on voimassa vain lyhyen ajan, maksimissaan viikon

Kun opiskelija vastaa kysymyksiimme, forwaamme hänen viestinsä tietohallintoon julkaisuarkistopalveluiden sähköpostista

• email: helpdesk@lut.fi
  • otsikkoon tekstiksi Pekka Lensulle/väliaikainen käyttäjätunnus Theseus-tallentamiseen tms.
    Väliaikainen LAB-tunnus Theseus-tallennukseen => Account management Team -jono, päivitetty 13.5.22
    Pekka Lensu viesti tästä meille. Näin toimien tunnusasiat hoituvat myös Pekan poissaolojen aikana.
  • Viestin sisällöksi jotenkin tähän tyyliin

Pekka: X tarvitsee väliaikaisen haka-tunnuksen opinnäytetyönsä tallentamiseen Theseukseen. Hoidatko X:n kanssa suoraan tämän asian viestinnän. (JOS opinnäytetyön pdf-tiedosto on jo julkaisutarkistettu, voi lisätä: Olemme jo X:n kanssa viestineet asiasta ja opinnäytetyö on ok tallennukseen.)

X: Theseuksen tallennusohjeet löytyvät https://submissions.theseus.fi/ohje2.htm; luethan nämä tarkasti. Jos tallennuksen kanssa tulee ongelmia, laitathan meille tähän sähköpostiin pikimmiten viestin. Jos muistat, laita meille viesti, kun olet tehnyt tallennuksen: yritämme julkaista työsi saman päivän aikana.

• On hyvä tehdä julkaisuarkistopalveluiden kalenteriin merkintä tunnuspyynnöstä, jotta muut opinnäytetöitä julkaisevat ovat asiasta tietoisia.
    • Mahdollisen poissaolosi aikana opinnäytetyön julkaisu saadaan hoidettua sujuvasti loppuun .

Kun tallennus tulee Theseuksen työjonoon, on hyvä käsitellä se viipymättä.
HUOM! Jos kyseessä on LAMKin tai Saimian työ, se tallennetaan LABin kokoelmaan!

• Julkaisemme työn LABin kokoelmassa ja siirrämme julkaisun jälkeen työn oikeaan kokoelmaan.
    • Heli saa siirrettyä ongelmitta työn LABista Saimaan amk:n kokoelmaan.
    • Siirtoa LABista LAMKin alle on syytä pyytää Theseus-rukkasilta. Omat siirtoyrityksemme ovat jättäneet työn roikkumaan jonnekin välimaastoon.

Sivu luotu 07/2021/hr
päiv. 13.5.22/hp Väliaikaisen tunnuspyynnön uusi otsikkoteksti